Zoeken
Productcategorie

Introductie nieuwe serie KUHN Profile mengwagens

15-09-2017KUHN introduceert de nieuwe PROFILE serie mengwagens met een inhoud van 18 t/m 34 m3.

 

 

 

De nieuwe serie Profile mengwagens komt ter uitbreiding van de huidige Profile serie en ter vervanging van de KUHN Euromix 1 tot 27m3. De huidige serie heeft een inhoud van 12 t/m 20 m3. Met de nieuwe serie maakt KUHN de Profile serie compleet van 4 t/m 34 m3.

2 verticale vijzels volledig uit RVS
De nieuwe Profile mengwagens zijn uitgevoerd met 2 verticale mengvijzels, volledig vervaardigt uit K-NOX (3CR-12 roestvaststaal). Door deze ontwikkeling is de mengwagen uiterst bestand tegen slijtage. K-NOX heeft een lagere wrijvingscoëfficiënt, en is beter bestand tegen de inwerking van de zuren uit het voer.

De laagste in de markt.
Door de nieuwe geometrie van de mengwagen is KUHN erin geslaagd om 3 tot 5 m
3 meer inhoud te creëren dan andere mengwagens in de markt met een vergelijkbare hoogte. Dankzij de geringe hoogte heeft u toegang tot bijna elke stal en is de mengwagen eenvoudiger te laden.

PROFILE .2 DL-CL-PLUS: voor ieder bedrijf de juiste wagen!
Om voor ieder bedrijf de juiste mengwagen te kunnen leveren is deze modulair opgebouwd. Dankzij deze bouw is de Profile mengwagen in vele uitvoeringen leverbaar.
De mengkuip is te verkrijgen in 7 uitvoeringen van 18–34 m3
. Daarnaast zijn er 3 verschillende uitvoeringen:
DL –      
Direct lossend via losopeningen in de mengkuip. (keuze uit 7 posities)
CL –       Lossen via een dwarsafvoerband aan de voor of achterzijde. (eventueel i.c.m.
   
              
losopeningen)
PLUS – Uitvoering met stro-instrooier i.c.m. losopeningen in de kuip.

Gepatenteerd 5-punts weegsysteem.
De gehele Profile serie beschikt over een geïntegreerd chassis. Doordat dit chassis gelast is onder de kuip ontstaat een zeer stabiele constructie waardoor de mengwagen goed bestand is tegen de zware krachten, ook tijdens wegtransport. Het gepatenteerde weegsysteem zorgt ervoor dat er onder alle omstandigheden een juiste weging kan plaatsvinden, onafhankelijk van de stand van de mengwagen en de belading. Tot en met 26 m3 is de mengwagen standaard uitgevoerd met een enkelas en is optioneel een tandemas 

 

verkrijgbaar. Vanaf 28 m3 is de Profile mengwagen standaard uitgevoerd met een tandemas. Optioneel is een nalopend gestuurde tandemas verkrijgbaar.

Voeren en stro-instrooien met hoge capaciteit.
Door de Profile mengwagen uit te voeren met stro-instrooier kan er met een grote capaciteit ingestrooid worden. Het gepatenteerde VENTIDRIVE systeem combineert een gewone mengwagen met de capaciteit van een traditionele stro-instrooier. De bladvormige opening zorgt voor een constante aanzuiging van stro uit de kuip. Hierdoor kan er tot 18 meter naar rechts gelijkmatig worden ingestrooid. Optioneel is er een hydraulisch draaibare pijp beschikbaar.

 

 Profile 26.2 DL

Profile 30.2 CL

Profile PLUS 26.2 DL

 

 

 

« Terug naar overzicht